De 1e Wittenburgervaartrace was een gigantisch succes!

 

Na 1,5 maand van intensieve voorbereiding met buurtbewoners van zowel Oud Oostenburg als het aan de andere kant van de Vaart gelegen complex op Wittenburg, gingen op Burendag, 22 september 2012 de eilanders op de waterfiets de strijd met elkaar aan. Alhoewel het weer in eerste instantie regenachtig was, brak de zon - toen de vrolijke zelf ontworpen en gecreëerde boeien het water eenmaal sierden - vanzelf door. Speakers werden over de vaart gericht, de inschrijfpost ingericht en bemand, start en finishplek gereedgemaakt, omroep equipement getest, zwemvesten standby voor action gelegd. Toen om 12.40uur de gehuurde waterfietsen van Canal Bike arriveerden, was er voor geen enkele omwonende nog een ontkomen aan. Van 13.00 tot 16.00uur werd er voor het leven geracet op de Wittenburgervaart.

Alle leeftijden waagden zich het water op, aangemoedigd door buurtbewoners en familieleden vanaf de Ezelsbrug. En die aanmoediging was niet voor niks, want waterfietsen blijkt een sport op zich. Niet alleen is het fietsen arbeidsintensief, ook een waterfiets goed besturen blijkt een ware kunst te zijn (voor bewijsvoering, zie onderstaande foto’s van Margreet Nol en Willeke Verdonk). Tijden varieerden van 3.50 min. tot iets meer dan een minuut. Naarmate de middag vorderde, werden de waterfietsen echter sneller. Men kreeg het vervoermiddel steeds beter onder de knie en de ene na de andere tijd werd overruled. Tevens meldde zich het nieuwe muzikale duo Jolanda van der Doelen (accordeon) en Maarten Loonen (saxofoon) die de fiets een ware Amsterdamse Grachten sound meegaven.

Uiteindelijk konden 3 winnende duo’s zich met recht Olympische Wittenburgervaartracers noemen, met tijden van 1.14, 1.12 en als aller-snelste 1.10 minuut. Wittenburg heeft daarmee deze slag met 2-1 van Oostenburg gewonnen. Maar vooral mag geconstateerd worden, dat de race een verbroedering over de Vaart heen van Wittenburgers en Oostenburgers tot stand gebracht heeft. Kortom wij durven ons met recht een geslaagd Burendag evenement te noemen.

Onze dank gaat uit naar: Het Oranjefonds & Woningbouwvereniging De Alliantie zonder wier financiële bijdrage dit evenement nooit had kunnen plaatsvinden.

Ook danken wij Douwe Egberts, die met hun koffiekraam en cameraploeg het festijn een nog vrolijker randje gaven, Het Huis van de Buurt voor het ter beschikking stellen van de speakers en Zeilschool Nautiek voor het gratis uitlenen van de zwemvesten.

Tenslotte gaat mijn dank als algemeen directeur van dit evenement uit naar mijn chef techniek Folkert Teijink, zonder wie dit evenement nooit zo vlekkeloos was verlopen, en alle andere buren die hun organisatorische en praktische bijdragen hebben geleverd: Henk Pauwels, Jonathan Franklin, Margreet Nol, Sanne van den Eijnde, Jessica Huizinga, Ad Hoogeveen, Jack Deutekom, Jolanda van der Doelen en Willeke Verdonk.

Annechien Koerselman

Wittenburgervaartrace foto's © Margreet Nol

  wittenburgervaartrace_138.JPG

wittenburgervaartrace_025.JPG

wittenburgervaartrace_041.JPG

wittenburgervaartrace_042.JPG

Register to read more...

Wittenburgervaartrace foto's © Willeke Verdonk

bootrace_1.JPG

bootrace_2.JPG

bootrace_3.JPG

Wilt u foto's bestellen, neem contact op met Willeke Verdonk: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Register to read more...

In het Parool

Parool

DE WEDSTRIJDROUTE

(VAN START NAAR FINISH & TERUG NAAR START)

Wedstrijdroutekln

INSCHRIJVEN: GROENE BALKON (kop Nieuwe Oostenburgerstraat, naast de Ezelsbrug)

START: NIEUWE OOSTENBURGERDWARSSTRAAT

FINISH: DE EZELSBRUG

FINISH - START: !!! Na de finish dient men zo snel mogelijk terug te fietsen richting de start om ook andere deelnemers in de gelegenheid te stellen aan de Wittenburgervaartrace deel te nemen!!!

Er wordt op tijd geracet. Wie het snelst bij de Ezelsbrug is, wint!!! De boot dient te alle tijden bevolkt te zijn met 4 passagiers, zodat zo veel mogelijk buren (van jong tot oud) aan dit evenement kunnen meedoen. Achter de Ezelsbrug kunt u van team wisselen. Het duo, dat tot dan toe als passagier heeft gefungeerd, kan de waterfiets dan terug naar de start fietsen. Om zorg te dragen dat er steeds 4 mensen in de waterfiets zitten, zullen bij de inschrijving teams aan elkaar gekoppeld worden - tenzij u uiteraard zelf daar al zorg voor gedragen hebt...

Binnenkort kunt u hier alle Spelregels en Deelnemersvoorwaardendownloaden.

Heeft u vragen, neem contact op met: Annechien Koerselman: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ook Woningbouwvereniging De Alliantie ondersteunt de Wittenburgervaartrace!

 

Net als het Oranje Fonds is ook "onze eigen" Woningbouwvereniging De Alliantie enthousiast over het nieuwste evenement op onze Oostelijke Eilanden, en daarom hebben ze besloten ons te te ondersteunen met een financiële bijdrage. Daar zijn we - zoals u kunt begrijpen - ontzettend blij mee. Want hierdoor kunnen we alles nog beter aanpakken, en dat gebeurt dus ook!

Achter de schermen wordt er door de organisatie en hulptroepen op dit moment hard gewerkt. De waterfietsen zijn gehuurd, de Pers is gewaarschuwd, lucratieve boeien zijn in de maak, u wordt overspoeld door flyers. Kortom: u voelt dat er iets in de lucht hangt. En dat klopt. Over 2 weken is het zo ver. Dan vaart u uit in onze 1e Wittenburgervaartrace! De_Alliantie

FLYER WITTENBURGERVAARTRACE BINNENKORT IN UW BRIEVENBUS

 

flyer30h

flyerontwerp © Annechien Koerselman


ORANJEFONDS ONDERSTEUNT DE WITTENBURGERVAARTRACE


Goed Nieuws! Het Oranjefonds ondersteunt de Wittenburgervaartrace! Op 22 september is het Nationale Burendag, en de Wittenburgervaartrace – als ludieke en sportieve verbinding tussen Oostenburg en Wittenburg is daar een onderdeel van!

 

De Race

Op 22 september 2012 is definitief dan nu de aftrap van een hopelijk lange traditie: DE 1E WITTENBURGERVAARTRACE

U kunt zich vanaf 12.00uur inschrijven. Vanaf 13.00uur wordt er geracet tussen de 1e Wittenburgerdwarsstraat/Nieuwe Oostenburgerdwarsstraat (start) en De Ezelsbrug (Finish).
Om ongeveer 16.15uur vindt er o.v. een feestelijke prijsuitreiking plaats.

605_groot

 

 

 


Burendag

Nationale burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat ondersteund wordt door Douwe Egberts en het Oranje Fonds. Want buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. Voor meer informatie: www.burendag.nl. Bloklogo_gr

1e WITTENBURGERVAARTRACE

De 1e Wittenburgervaartrace is een jaarlijks terugkerend feestelijk en actief evenement op de Oostelijke Eilanden. Een initiatief van Annechien Koerselman met Oud Oostenburg buurtbewoners.

Een bijzondere ervaring

Middels waterfietsen zullen eilandbewoners de competitie aangaan op de Wittenburgervaart. Gestart zal worden vanaf de Nieuwe Oostenburgerdwarsstraat / 2de Wittenburgerdwarsstraat. De Finish ligt bij de Ezelsbrug. Deelnemers dienen afkomstig te zijn van de Oostelijke eilanden. De wedstrijd betreft een afvalrace. Per wedstrijdronde strijden steeds de winnaars tegen elkaar tot er uiteindelijk één winnend waterfietskoppel overblijft.

Datum/tijden

Dit nieuwe Oostelijke Eilanden evenement vindt plaats op een warme nazomer zaterdag, 22 september 2012 tussen 12.00 - 18.30uur. Op Burendag, opgezet door het Oranjefonds.

463_groot

GEZOCHT ENTHOUSIASTE BUURTBEWONERS DIE DE HANDEN UIT DE MOUWEN WILLEN STEKEN!

Naast deelnemers zijn er natuurlijk enthousiaste hulptroepen nodig, Buurtbewoners die willen bijdragen aan de organisatie van dit evenement. Zo zijn er begeleider van deelnemers, starters, scheidsrechters, Finishvlag-zwaaiers en verslaggevers nodig, maar ook op gebied van catering, muzikale ondersteuning en techniek kunnen we uw hulp goed gebruiken.

Wilt u net als wij deze 1e Wittenburgervaartrace tot een onvergetelijke gebeurtenus maken. Heeft u vragen of tips? Neem dan contact op met Annechien Koerselman: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.