De Amsterdamse Nieuwbouwprijs voor het Borneohof.

Logo-Amsterdamse-Nieuwbouwprijs-2012

HELAAS...., de Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2012 is niet naar het Oostenburg complex gegaan.We zijn vijfde geworden met 12,3 % van de stemmen. Overigens een prima resultaat, gezien het feit dat de onderlinge verschillen tussen de nummers 2, 3, 4 en 5 heel klein zijn. Maar boven iedereen torent de winnaar uit. Het Borneohof kreeg 20% van de stemmen. Leuk detail is dat het Borneohof een verbinding met ons complex heeft. Beide behoren namelijk toe aan woningbouwcorporatie De Alliantie. En de smaakvolle wijze waarop ons complex door de Alliantie gerenoveerd is, kenmerkt ook de nieuwbouw van het Borneohof. Wij feliciteren onze woningbouwvereniging De Alliantie dan ook met deze 1e prijs, zijn trots op onze nominatie en wanen ons een beetje deel van een winning team...

De Einduitslag:

Register to read more...

Nominatie Amsterdamse Nieuwbouwprijs

Oostenburg (dat wil zeggen: Oud-Oostenburg) is genomineerd voor de Amsterdamse Nieuwbouwprijs. Hoezo, denk je dan, het was toch geen nieuwbouw? Maar kennelijk mogen ver-nieuwbouw projecten ook meedingen naar deze prestigieuze prijs.Het enige wat je kunt winnen is een metalen plakaat en de eeuwige roem, nouja, het is beter dan niets. En als ik de lijst met projecten bekijk moet ik zeggen dat die van ons er toch echt wel met kop en schouders bovenuit steekt.

Stemmen dus!

http://nieuwbouwprijs.nl/stem/

http://nieuwbouwprijs.nl/2012/09/14/oostenburg/

Het Oostenburgcomplex is genomineerd voor de Amsterdamse Nieuwbouwprijs.

Logo-Amsterdamse-Nieuwbouwprijs-2012

Hoera! Het gerenoveerde Oostenburgcomplex is doorgedrongen tot de top 10 van de Amsterdamse Nieuwbouwprijs! Officieel wordt de top tien op 14 september bekend gemaakt in PS Wonen van Het Parool, maar trots als wij zijn, willen we u dit heugelijke nieuws niet onthouden. We hebben u namelijk nodig. Nu we op de shortlist staan, willen nu natuurlijk ook de 1e PRIJS in de wacht slepen.

 

 

Register to read more...

Oproep Feestelijke Oplevering

13 April 2012
Inmiddels zijn alle woningen opgeleverd. In juni hoopt de Alliantie haar werkzaamheden in Oostenburg af te ronden. Met de renovatie is een monument behouden voor de toekomst, met grote betrokkenheid van de bewoners. In de zomer staat ook het opknappen van de openbare ruimte door het stadsdeel gepland. Daarmee wordt de aanpak van de woningen en de openbare ruimte van Oostenburg afgerond. Daarom wil de Alliantie in september een feestelijke bijeenkomst organiseren. Vindt u het leuk hierover mee te denken en mee te helpen met de organisatie, meldt u zich dan aan bij Eva van Zijl: (020) 460 04 61 of This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

Met vriendelijke groet,
Eva van Zijl
Gebiedscoördinator
De Aliantie Hart voor wonen

Brief van het Stadsdeel over de gekozen bomen in de straat 

Bijeenkomst 18 april 19.30 in het INIT gebouw

Register to read more...

Inspraakavond Herinrichting

09 november 2011

Geachte mevrouw, meneer, Graag nodigen wij (Stadsdeel Centrum) u uit voor een inspraakavond over de herinrichting van de Nieuwe Oostenburgerstraat, Nieuwe Oostenburgerdwarsstraat en een deel van de Oostenburgervoorstraat. De inspraakavond vindt plaats: woensdag 9 november, Werkteater Oostenburgergracht 75, aanvang 19.30 uur.

Register to read more...

Verslag Inspraakavond herinrichting

Nieuwe Oostenburgerstraat, Nieuwe Oostenburgerdwarsstraat, Oostenburgerdwarsstraat en (deel) Oostenburgervoorstraat. Woensdag 9 november om 19.30uur in het Werktheater, een PDF versie van dit verslag staat bij Nieuwsbrief De Alliantie --> Stadsdeel Centrum

Register to read more...

Inspraakavond Herinrichting

dinsdag 28 juni 2011

Geachte mevrouw, meneer, Hierbij nodigen wij (Stadsdeel Centrum) u uit voor een inspraakavond over de herinrichting van de Nieuwe Oostenburgerstraat, Nieuwe Oostenburgerdwarsstraat en een deel van de Oostenburgervoorstraat op: Dinsdag 28 juni in het Werkteater, Oostenburgergracht 75, aanvang 19.30 uur De renovatie van de woonblokken in de bovengenoemde straten is naar planning in maart/april 2012 afgerond. Daarna kunnen de straten opnieuw worden ingericht.

Register to read more...

Straatveegdienst de weg kwijt,

Gemeentebelasting slaat bewoners te hoog aan &

Buurttheater Topps met nieuw programma

Sinds het begin van de renovatie zijn er klachten over vuilnis en ‘de vuilnisophaaldienst’. Erger en totnogtoe onderbelicht is het probleem met ‘de straatveegdienst’. Die schittert in afwezigheid en is – op een enkele gelegenheid na – het complex steeds gepasseerd. Over en weer contact met de Gemeente en toezeggingen heeft tot op heden niets opgeleverd. Een excuus kan soms het drukke los-en laadverkeer op werkdagen zijn. Maar zeker op zaterdag is er geen bouwvakker in de straat te bekennen. Of heeft beschikt de Gemeente over routeplanners waar de Nieuwe Oostenburger(dwars)straat ook op ontbreekt? Of is het een verkapte bezuinigingsmaatregel?

Register to read more...

Open huis voor bezoekers en toekomstige bewoners en een onthulling op Oostenburg

Maandag 13 september

DSC_0278

 

Afgelopen weekend werden tijdens de monumenten dagen enkele gerenoveerde woningen voor bezichtiging opengesteld. Zowel geinteresseerden als toekomstige bewoners konden voor het eerst een duidelijk beeld krijgen hoe de nieuwe woningen er van binnen uit zien. Van drie woningen - twee enkele woningen op de begane grond en een dubbele woning op de eerste etage - stonden de voordeuren open. De indeling van de woningen is zeer verschillend. Dit is een gevolg van de inspraak die bewoners hadden voor aanvang van de renovatie. Ook de wens om de houten balklaag weer in het zicht te brengen is uitgevoerd. Elke woning heeft vier tot acht sprinklers die bij brand vanzelf aangaan. Dit is nooit eerder toegepast bij een renovatieproject.

 

Register to read more...

Oplevering Eerste Woningen

Ingezonden mededeling.
De Alliantie Amsterdam nodigt u uit op zaterdag 11 september om 16.00 uur. Dit in verband met de oplevering van de eerste woningen in het Gemeentelijke Monument Oostenburg. Locatie: Nieuwe Oostenburgerstraat.
Lees verder op de webpagina 'Stand van Zaken' en aanklikken op Alliantie.

Brand op de kop van de Nieuwe Oostenburgerstraat

P1050006

 

Register to read more...

Sprinklerinstallatie in een monumentaal complex van voormalige arbeiderswoningen

(uit het blad Bouwwereld)

In een monumentaal complex van arbeiderswoningen worden de houten balken van de plafonds weer in het zicht gebracht. Om de brandveiligheid te waarborgen, is een sprinklerinstallatie in het vloerpakket opgenomen.

Register to read more...

Verslag Buurtoverleg overlast jongeren op Oostenburg

24 maart 2010.

Tijdens deze – door het stadsdeel Centrum georganiseerde – bijeenkomst waren een tiental buurtbewoners van de Touwbaan, de Oostenburgervoorstraat en van Oud-Oostenburg aanwezig. Ook de buurtregisseur van politie (Willem Jansen), Liesbeth Aafjes van openbare ruimte en nog wat medewerkers van het stadsdeel en van jongeren- / streetcornerwerk waren erbij. De overlast van de hangjongeren wordt vooral door de bewoners van de nieuwbouw op Oostenburg als ernstig bestempeld.

Register to read more...

Asbest

Op dit moment wordt nog volop aan de asbestverwijdering in de lege panden gewerkt. Wat is het en hoe wordt er meer omgegaan? Amos is een van de bedrijven die hier controle op uitoefent.Asbest is een verzamelnaam voor een aantal in de natuur voorkomende mineralen die zijn opgebouwd uit fijne vezels. Aangezien asbest bestand is tegen zuren, logen en hoge temperaturen, en daarnaast ook slijtvast, brandwerend, isolerend en goedkoop is, is het vroeger vrijwel overal toegepast.

Register to read more...

Huizen Oostenburg krijgen een sprinkler

1 augustus,
Bij de grootscheepse renovatie van Oostenburg - onderdeel van het stadsdeel Centrum - krijgen de 217 woningen een sprinklerinstallatie als brandbescherming. Dit is de beste manier om de woningen te beschermen tegen brand. Het is voor het eerst dat op dergelijk grote schaal sprinklers in woningen worden geïnstalleerd.

Register to read more...